Translate

21 Temmuz 2014 Pazartesi

TAVUK ŞİŞ TARİFİ

Bazı yemeklerin tadı evde güzel olur bazılarının dışarıda... Tavuk şişte bildiğimiz gibi kebapçılar da dürümcüler de en laığıla yapılır. Amannnn bizim ne eksiğimiz var dürümcü abilerimizden canım alın çöp şişlerinizi eliniz sıvayın kolları girişin bu tarife :))) Yakında misafirleriniz size tavuk şiş yemeye gelecektir 'buranın tavuk şiş meşhur' diye de bir tabela da asarsınız... Ne tavuk şişmiş ne hayaller tabi tabela astıracak kadar değilde dürümcülerin adresini unutturacak kadar güzel bir tarifimiz geliyorrrr.... Geeelsinn...




Malzemeler:
800 gram kuşbaşı tavuk göğüsü

Harç için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
yarımşar çay kaşığı kimyon, yenibahar, pul biber, kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
( baharat miktarını ve çeşidini artırabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı süt

Sebzeler:
3 adet küçük boy domates
2 adet biber
12 adet Çöp şiş

Yapılışı:
1) kuşbaşı tavuklarımızı yıkadıktan sonra harç için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz bir kabın içerisinde iyice harmanlıyoruz.
 

2) En az 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
5) Bu sırada domatesleri bir parmak kalınlığında dilimliyoruz. Biberleri de ortadan boylamasına kesip ikişer parmak kalınlığında enlemesine kesiyoruz.
6) 2 şer tane tavuk bir domates 2 tavuk bir şeklinde sırayla şişlere diziyoruz.


7) yağlı kağıt veya alüminyum folyo serili fırın tepsisine şişleri dizip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder