Translate

6 Temmuz 2014 Pazar

Mısır Unu Maskesi

Hep yemek hep tatlı olmaz ama dimi  yani :) Şimdi uzun zamandır denediğim bir maske tarifi vereceğim ama ne maske müthiş bir şey ilk yaptığınız andan itibaren fark edeceksiniz uzun süre kullanımında porselen gibi bir cildiniz olacak. Benden garantili :) Kesinlikle şimdiye kadar kullandığınız en iyi peeling olacağına eminim. Öyle çok büyük masraflara girip ün yapmış maskelere gerek kalmadan evde en üşengeçlerimizin bile kolayca yapıp uygulayabileceği bir maske...

Mısır Unu: Kesinlikle müthiş bir A vitamini deposu ve antioksidan. Çoğu kullandığımız kremlerin içinde bulunan A vitamini sayesinde Hücrelerimiz yenilenecek ( sivilce izi, güneş izi, yara izinden eser kalmayacak ), Cildimizi enfeksiyonlara karşı koruyacak. Ayrıca taneli yapısı sayesinde en baba peelinglere taş çıkartacak kadar cildimzin ölü tabakasını söküp alacaksiyah noktalarımızdan ve geniş gözeneklerden bizi kurtaracak, sıkılaştıracak .

Elma sirkesi: İçinde bulunan asitler sayesinde Ölü cildi vucuttan atıyor ve iyileştirici etkisi ile bütün izlerimizden kurtuluyoruz.

Limon: İçinde bulunan sitrik asitler ve C vitamini sayesinde cildimizi porselen gibi yapıyor rengini açıyor ve lekelerden kurtuluyoruz aynı zamanda sivilce oluşumunu da önlüyoruz

Kısaca eğer sivilce izlerinden, lekelerden, siyah noktalardan ve geniş gözeneklerden şikayetçi iseniz tam sizlik bu maske. :)


Malzemeler:
2 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı limon
1 tatlı kaşığı su

Yapılışı:
1) Öncelikle mısır ununu bir kaba alıp içerisine sırasıyla limon suyunu, sirkeyi ve su kıvamını alıncaya kadar karıştırıyoruz.
2) Krem kıvamına gelen karışımı cildimize bir kaç dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yaparak yediriyoruz.( burun üzerine biraz daha yoğunlaşarak yapabilirsiniz siyah noktalar daha sık olabiliyor bu bölgede.)
3) Cildimizi bol soğuk su ile yıkıyoruz
4) Günlük nemlendirici kreminizi sürdükten sonra pürüzsüzlüğün keyfini çıkarıyoruz.

Not: Kesinlikle gündüz değil gece yatmadan önce yapıyoruz Ölü cildi temizlediği için güneş ışınlarına karşı korumasız kalan cildimiz Allah korusun güneş lekelerine maruz kalır. Ama gece yaptığınız sürece hiç bir sorun kalmayacaktır.
Benim cildim hassas olmasına rağmen ben bir sorun yaşamadım ama siz masaj yaparken parçalarmışcasına yapmayın narin bir şekilde cildinize yedirin. :)
Hafta da 1 yada 2 kere uygulamanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder