Translate

20 Temmuz 2014 Pazar

SÜSLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Neeee süslü mü ? Evet hem sütlü hem süslü tadı da nefis mii nefis :))) çok süslenmiş bir sütlü irmik tatlısı olunca bu isim ona çok yakıştı. Uzaktan cheesecake edalarına bürünmüş harika bir tatlı. Misafirlerime şöyle değişik bir tatlı yapayım diyorsanız tam size göre ramazana da uygun hafif bir tadı var. her iftara ne tatlısı yapsam diye düşüne düşüne yeni icadlar bulmuyor değilim bu da onlardan biri .Favori tatlılarımın arasına koyduğum kesindir :) Gelelim tarifeeee....




Malzemeler:
irmikli kat için
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarn

vişneli kat için:
2,5 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 paket tartjöle ( kabartnma tozu vanilya gibi ufak  paketlerde satılıyor bunların bulunduğu raflarda markette bulabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 yemek kaşığı un ( tepeleme)

üzeri için:
100 gram vişne
1 paket krem şanti + süt

Yapılışı:
1) İrmikli kat için gerekli bütün malzemleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatın.Koyulaştığı zaman fokurdamaya başladıktan bir 5 dakika sonra ocaktan alın.
2) Kek çemberini ve tabağını ıslatın çemberi tabağa oturtup içerisine sütlü irmik tatlısını boşaltın ve soğumaya bırakın ( dışarıda ılıması yeterlidir.)


3) Başka bir tencerede vişneli kat için yağı eritin eriyen yağa unu koyun pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar kavurun. Kavrulan una vişne suyunu çırpma teliyle hızlıca çırparak ekleyin. Bir bardağa yarım su bardağı kadar su ekleyip nişastayı ve tartjöleyi eritin yavaşça vişneli karışıma çırparak ekleyin. Bu sırada şekeri de ekleyin. Kıvamını alıp fokurdamaya başladıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.


4) Ilıyan vişneli katımızı çemberdeki irmikli katın üzerine boşaltın buzdolabında vişneli kat sertleşinceye kadar soğutun.


5) Krem şantiyi sütle hazırladıktan sonra çembere bir kaşık yardımıyla dağıtın ve buzdolabının buzluk kısmında yarım saat kadar daha soğumaya bırakın.
6) Buzdolabında iyice kıvamını alan tatlımızı çemberinin kenarlarını bıçakla gezdikten sonra çemberi yavaşça çekip çıkarın.
7) vişne taneleriyle üzerini süsledikten sonra bu güzel görünümlü tatlımız servise hazııır :)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder