Translate

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Domatesli Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Son bir kaç gündür canım domates soslu makarna çekiyordu e malum  iftardayız öyle kuru kuruya makarna olmaz dedim. Böyle deyince bu tarif çıktı ortaya görünümüne bayıldım zaten bütün fırın yemeklerinde kaşar olunca tadı görüntüsü değişiveriyor. Beşamel sos tam kıvamında oldu ben penne makarna kullandım ama siz fırın makarna yada istediğiniz türden makarna kullanabilirsiniz. İtalyan mutfağına taş çıkarır cinsten tarif geliyooor :)...


Malzemeler:
1 paket Penne Makarna ( yada istediğiniz cins makarna )
150 gram peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
Domates Sos için:
2 büyük boy domates
1 çay kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı pul biber
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
çeyrek diş sarımsak ( çok az miktarda )

Yapılışı:
1) Makarnayı suda biraz sıvı yağ ve tuz ekleyerek kaynatın.
2) Makarnamız pişerken bir tencereye tereyağı ekleyin eridikten sonra unu ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun. (Un kararmasın çok uzun süre kavurmuyoruz. Eğer resimdeki gibi krema kıvamında değil topak topak ise yağ az koymuşsunuzdur biraz daha yağ ekleyin.)


3) Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin hızlıca çırpma teliyle çırpın hemen sonra yumurta sarısını ve tuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin baloncuklar artmaya başladığında kıvamını alan beşamel sosun altını kapatabilirsiniz.


4) Ayrı bir tavaya domatesleri rendeleyin sarımsağı ufak ufak doğrayın sıvı yağ, tuz, şeker ve baharatları ekleyip suyunu biraz çekene kadar kavurun.


5) Pişen makarnayı süzüp aynı tencere içerisinde peynirleri elinizle ufalayarak ekleyin biraz daha tuz ekleyebilirsiniz daha sonra beşamel sosu ekleyip iyice harmanlayın.


6) Makarnamızı borcama yada fırın tepsisine alarak üzerine domates sosunu dağıtın daha sonra üzerine rendelenmiş kaşarı serpin.


7) 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder