Translate

31 Temmuz 2013 Çarşamba

SÜT KARAMELİ ( DULCE DE LECHE )

Bize adı yabancı gelebilir ama bazı ülkeler de oldukça yaygın. Adı biraz değişiyor süt reçeli diyen de var süt karameli diyende var krema karameli diyen de var araştırsam daha da vardır bulurum :))
Peki nedir bu dulce de leche ?
sütün koyulaşmış karamelize edilmiş macunlaşmış hali. Uzun zamandır araştırıyordum bu tarifi yabancı sitelerde olsun bizim sitelerimizde olsun en iyi tarifi bulmaya çalıştım sizin için. Bir kaç yerde zor olduğundan bahsedilmiş ama bize zooor gelirmi hiiiç gayet basit bir iki çırpışımıza kalmış oldu bitti bile :)))




Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu ( dolu bir kaşık olmasın tepeleme hiç olmasın silme kaşık tabiri uygun olacaktır :) )

Yapılışı:

1) süt ve şekeri büyük bir tencereye alalım kaynatalım.( kabarma olcağı için büyük tencere tercih edin.)
2) kabartma tozunu ekleyelim. Hızlıca karıştıralım orta ateşte pişirelim.
3) pişmesi 1 saati buluyor biz 10 dk da bir karıştıralım.
4) yavaş yavaş rengi sarımtırak olup koyulaşmaya başlayınca biraz ateşi kısıp hızlıca çırpalım.
5) ne kadar pişirirseniz o kadar kıvamı ve rengi koyulaşacaktır.



Buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz 1 aydan fazla saklanabilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder