Malzemeler:
Kullanacağınız tabak tabanını kaplayacak kadar petibor bisküvi
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tereyağ
sos için:
1 su bardağı böğürtlen
1 çay bardağı şeker
( ben sosun tamamını kullanamadım muhallebinin gözükmesi için ama siz hepsini kullanabilirsiniz.)
Yapılışı:
tarife başlamadan hemen bir güzel böğürtlenleri yıkıyoruz şekerimizi ekleyip bekletiyoruz suyunu salsın.
1) tereyağını tencerede eritip unumuzu ekliyoruz krema kıvamında olacak topaklanırsa biraz daha yağ ekleyin
2) sütü yavaş yavaş ekleyin bir yandan da tel ile çırpın.
3)şekeri ilave edelim. Eriyene kadar çırpalım.
4) yumurtanın sarısını bir kaç kaşık süt ile çırpıyoruz ve onu da ekliyoruz. Puding kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. (eğer az koyduysak unu yada başka sebepten katılaşmadıysa bir iki kaşık unu sütle çırpıp ekleyebilirsiniz direk katmayın topaklanır.)
5) en başta kenara ayırdığımız böğürtlen ve şekeri ocağa alıp kısık ateşte kendini salana kadar pişiriyoruz pek pişirmeye gerek yok 3-4 dk yeterli.
6) kullanacağımız servis tabağının dibine bisküvileri yerleştirip muhallebiyi üzerine döküyoruz. (muhallebi sıcak veya ılık olsun ki bisküviler yumuşasın.)
7) üzerine sosumuzu gezdirip 1-2 saatliğine buzdolabında bekletiyoruz. (süreyi isterseniz kısaltabilirsiniz ama buzdolabında durdukça güzelleşir.)
Afiye bal şeker ooolsunn :))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder