Şöyle şu sıcaklarda içimizi serinleten bir tatlı ne iyi gider değil mi ? kek, pasta, şerbetli tatlılar biraz ağır geliyor yazın hazır ramazan da gelmişken sütlü tatlılara yöneliyoruz.
Biraz da tadı hakkında fikir veriyim şöyle yumuşak kıvamıyla muhallebisinin vişne tanelerinin ekşiliğiyle vişne jolesinin serinletici soğukluğuyla buzzzz gibi dondurma tadında ağzınızda eriyip giden bir tatlı.Hatta yedikten sonra aklıma geldi resmini çekmek son dilimlerini yakaladım anca :)))))
VİŞNELİ KEDİ DİLLİM
Malzemeler:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
100 gram kadar vişne ( grama pek bakmayın istediğiniz kadar koyun :))
1 çay kaşığı vanilya
1 paket vişneli jöle
1 paket kedi dili
Yapılışı:
1) tereyağımızı tencereye alıyor ve orta ateşte eritiyoruz daha sonra 4 yemek kaşığı ( diğer 1 kaşığı daha sonra koyacağız.) unumuzu ekleyip ( birer kaşık şeklinde yavaş yavaş koyalım topaklanma olmasın.) 1 dk kadar kavuruyoruz.
tereyağ az olmasın yoksa kavururken topaklanma yapar homojen olmaz şekildeki rengi alması yeterli fazla kavurmayalım.
2) sütümüzü de yavaş yavaş ekleyip ( 1. bardağı koyalım çırpalım 2. yi koyalım çırpalım 3.4....) hızlı hızlı çırpıyoruz.( sütü ısıtıp koymayalım sakın!! )
3) hiç vakit kaybetmeden diğer ayırdığımız 1 kaşık unu ve şekeri de ekleyip çırpalım kıvamı almaya başlayınca baloncuklar da çıkınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
4) kedi dillerini kullanacağınız kabın tabanına yayalım boşluk kalmasın sütle ıslatalım tek tek.
bir kedi diline bir kaşık süt yeterli.
6) jöleyi de paketteki tarife göre hazırladıktan sonra. sıvı haldeyken muhallebinin üzerine dökelim.
7) çekirdekleri çıkarılmış vişneleri üzerine atalım.
8) buzlukta 30 dk kadar durduktan sonra buzdolabına alabiliriz
NOT: jöleyi üzerine döktükten sonra muhallebide çatlaklar olabiliyor çay kaşığı tersiyle yavaşça kapatın çatlakları akıp gitmesin jölemiz tabana doğru :)
Ve tabi ki servise haaaazırrrrr :)))
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder