Translate

21 Temmuz 2013 Pazar

Pilavdı, makarnaydı derken hep unuturum erişteyi bugün yapıyım istedim soslu yaptım pekteee güzel oldu. Aslında bu sosu makarnalara da kullanırım bir tabak yiyeceksiniz 2 tabak yedirtir bu sos. hele ki domateslerin en güzel olduğu bu ayda ayrı bir güzel hepinize afiyet olsun :)))


SOSLU ERİŞTE



Malzemeler:
1 paket erişte
4 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için:
3 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
zeytinyağ
tuz , kekik, karabiber, acı biber, tatlı toz biber



1) yıkanmış kabukları ayıklanmış domatesleri rendeliyoruz.(blender'dan geçirirseniz kabuklu kalabilir.)
2)soğanları olabildiğince küçük küp küp doğruyoruz.
3) zeytinyağımızı tavamıza koyuyoruz orta ateşte soğanları bi güzel pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.(soğanlar pişsin yeter pembeleştiğine pek bende rastlamadım :))
4) soğanlar kavrulduktan sonra rendelediğimiz domateslerimizi ekliyoruz.
5) sarımsağımızı doğrayıp domateslere ekliyoruz.
6) şekerimizi ve kekik hariç bütün baharatları ekliyoruz.
7) piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alıyoruz.
8) sosumuz hazııır.
9) erişteyi de kaynar suda tarife uygun bir şekilde yaptıktan süzdükten sonra tereyağını ekliyoruz.
10) pişen eriştemizi servis tabağımıza alıp üzerine sos gezdiriyoruz ve kekiğimizi serpiyoruz.

SERVİSE HAZIIIIRRR :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder