Ben bir önceki gün yemeğim için bütün ıspanakları kullanmamıştım onlardan artan ıspanakla yaptım o yüzden biraz az oldu :))
Malzemeler:
100 gram ıspanak
zeytinyağ ( ayçiçekyağ da olabilir ben zeytinyağ kullandım.)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
pul biber, tuz, kekik
Yapılışı:
1)ıspanakları zeytinyağda hafif suyunu salıp yumuşayana kadar ( 4-5 dk gibi bir süre ) kavuruyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
3) bir kaseye alıp üzerini kekik ve pul biberle süslüyoruz. ( isterseniz başka baharatlarla süsleyebilirsiniz.)
NOT: Ölçüyü bozmadan miktarı arttırabilirsiniz.
Örneğin: 200 gram ıspanak 7-8 kaşık yoğurt şeklinde.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder