Translate

28 Temmuz 2013 Pazar

ISPANAK TARATOR

Salatalar zeytinyağlılar peynir tabakları daima masanın süsü olmuşlardır. Ana yemeklerden daha çok süsleriz rengarenk masalarımız olur :))) Tabi ramazanın verdiği bereketle daha da afiyetle yeriz her zamankinden daha çeşit olur sofranın ortasında. Ispanak ve yoğurdun mutlu beraberliğinden oluşan tarator yapımı basit ama tadı harika :)))
Ben bir önceki gün yemeğim için bütün ıspanakları kullanmamıştım onlardan artan ıspanakla yaptım o yüzden biraz az oldu :))

Malzemeler:

100 gram ıspanak
zeytinyağ ( ayçiçekyağ da olabilir ben zeytinyağ kullandım.)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
pul biber, tuz, kekik

Yapılışı:
1)ıspanakları zeytinyağda hafif suyunu salıp yumuşayana kadar ( 4-5 dk gibi bir süre ) kavuruyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
2) yoğurdu tuz ve minik doğranmış sarımsak ile çırpıyoruz ve ıspanaklarla harmanlıyoruz.

3) bir kaseye alıp üzerini kekik ve pul biberle süslüyoruz. ( isterseniz başka baharatlarla süsleyebilirsiniz.)

NOT: Ölçüyü bozmadan miktarı arttırabilirsiniz.
Örneğin: 200 gram ıspanak 7-8 kaşık yoğurt şeklinde.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder