Translate

1 Ağustos 2013 Perşembe

KARAMELLİ BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Dulce de leche karamelini yapmayı öğrendik şimdi her tatlıya koyarız sıkılana kadar ( ki sıkılacağımızı sanmıyorum :)))) karamel sevenler sütlü tatlı sevenler burayaaaaa gelsin!!! üzerindeki yıldız biraz zaman istiyor buzlukta kalması gerektiği için olmadı siz serpiştiri verin fındıkları olsun bitsin tadı her şeye yeter zaten :)))


Malzemeler:
Muhallebi için:
Önceden yaptığımız böğürtlenli bisküvili muhallebi (tık tıkk) tarifiyle malzemeler ve yapılış aynı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
petibör bisküvi

Sos için:
süt karameli (tık tıkk)
süt

Süsleme için:
3 tatlı kaşığı kakao ( veya bitter çikolata)

Yapılışı:
1) muhallebimizi yapıp 3-4 yemek kaşığı kadar ayırıp kakao ile çırpıyoruz.(çikolata kullandıysak rendeleyerek ekleyelim.)
2) pişirme kağıdını bir tabağa koyup üzerine kurabiye kalıbını yerleştiriyoruz.
3) çay kaşığı yardımıyla içini iyice doldurup buzluğa kaldırıyoruz.(donana kadar)
4) kullanacağımız servis tabağının dibini petibor bisküvi diziyoruz üzerine çekilmiş fındıkları ekliyoruz.
5) sıcak muhallebiyi bisküvilerin üzerine gezdiriyoruz.( sıcak olmalı bisküvilerin yumuşaması için.)
6) sosumuzu hazırlarken süt karamelini istediğimiz akışkanlığa gelene kadar süt ile karıştırıyoruz.
7) muhallebimizin üzerine hazırladığımız karamel sosumuzu döküyoruz.
8) donmuş olan kalıptaki kakaolu muhallebiyi de bıçak yardımıyla çıkarıp muhallebiyi süslüyoruz.

Afiyet  Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder