Translate

26 Ağustos 2013 Pazartesi

ERİKLİ TART (erik pastası Pflaumenkuchen )

Küçükken annemin Almanya'dan getirdiği bir yemek kitabı vardı. Sürekli ondan bakar bir sürü tatlılar yapardı. Bazen ben elime alır seçerdim o yapardı. Tabi biraz büyünce ben yapmaya başladım  çoğu yemekle tatlıyla buluşmamı, tanışmamı o kitap sağlamıştır. Biz tart diyelim ama asıl adı erik pastası eğer dilimledikten sonra krem şantiyle servis ederseniz Almanların meşhur erik pastasının tarifine uymuş olrsunuz. Kitapta rastladığım ve her erik zamanı yaptığımız bir tarttır kendisi sizle de tanıştırmak istedim :)))






Malzemeler:
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
125 gram margarin
5 bardak un
Üzeri için:
1 kg mürdüm eriği
4 tatlı kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı pudra şekeri

(eğer daha ince hamurlu bir tart isterseniz malzemeleri oranlı bir şekilde bölün. Yada 2 adet tart çıkarabilirsiniz.Hamurun kalınlığı kullandığınız tart kalıbına göre değişiyor ben büyük boy kullandım.)

Yapılışı:
Öncelikle eriklerimizi doğrayalım: İkiye ayıralım çekirdeğini çıkardıktan sonra ayrılan parçaları da ikiye ayıralım.
1) Yumurtaları, oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri mikserle çırpalım.
 

2) Bu karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek ekleyelim.Yoğuralım.

3) Ele yapışmayan kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu streç filmle sarıp buzdolabında 30 dk bekletelim.

4) Beklettiğimiz hamuru merdane yardımıyla 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağladığımız tart kalıbımızın boyunda açıp yerleştirelim.
5) Hamurumuzun kenarlarını çatalın tersiyle düzgünleştirelim. Çatal yardımıyla sık bir şekilde tabanına delikler açalım.


6) Önceden hazırladığımız erikleri dizelim. Üzerlerine toz şeker gezdirelim.

  

7) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.
8) Pişen tartımızı fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken pudra şekerini serpelim.
Servise hazır

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder