Şimdiden hepinize afiyet olsun :))
Malzemeler:
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
1 paket krem şokola (ben dr. oetker kullandım )
1 paket krem şanti
süt
süsleme:
bonibon
karamel (dulce de leche) (tarif için tıklayın)
kakao
Yapılışı:
1) yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım. Sarısı ile şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpalım.
2) unu, kabartma tozunu ve kakaoyu elekten geçirerek bu karışıma ekleyelim ve çırpalım.
3) yumurtanın beyazını köpük köpük kremşanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Bu köpüğü karışıma ekleyip söndürmeden alttan yukarıya doğru tahta kaşıkla karıştıralım.
4) Pişirme kağıdını tepsimize yerleştirip kek karışımını dökelim.
5) ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim (yaklaşık 10 dk kadar zaman alıyor.)
6) O pişirken boş durmayalım :)) şokolayı 2 bardak süt ile hazırlayalım ve başka bir kaba alıp soğumaya bırakalım.daha sonra buzluğa kaldıralım. (ara sıra karıştıralım.)
7) Kremşantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırlayıp, buzluğa koyalım.
8) Pişen kekimizi ılımaya bırakalım ve masanın üzerine bir nemli bir bez koyup üzerine keki koyalım ve bez ile birlikte genişçe bir rulo saralım soğumaya bırakalım.
9) soğuyan şokola ve şantiyi buzluktan çıkaralım. 5 yemek kaşığı şokoladan alarak krem şantiye ekleyelim.
mikserle çırpalım. (artan şokolayı daha sonra yiyebiliriz artanı pastamız için kullanmayacağız :)))
10) kekimizi açıp bıçak yardımıyla pişirme kağıdından ayırıyoruz. Ama ayırdıktan sonra yine pişirme kağıdının üzerinde kalsın. üzerini boşluk kalmayacak şekilde kremayla kaplıyoruz.
11) kremanın üzerine karameli şeritler halinde döküyoruz. (benim önceden yaptığım karamelim vardı 1 kaşık sütle kıvamını karıştırıp yumuşattım. eğer yeni yaptıysanız direk kullanabilirsiniz.)
12) bonibonları da üzerine atıyoruz. Dikkatlice keki pişirme kağıdını kaldıra kaldıra rulo sarıyoruz.
13) Tabağımıza alıp kremayla kaplıyoruz. üzerine kakaoyu süzgeçle serpiyoruz. Bonibonlarımızı diziyoruz.
Pastamız haaazır buzdolabında yarım saat kadar dinlenirse toparlar kendini daha iyi olur. Ben üzerine artan karamelden birkaç halka yaptım sizin de karameliniz artarsa süslemede kullanabilirsiniz. İsterseniz içerisine meyve de ekleyebilirsiniz.
Afiyeeet Ooooolsunn :)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder