Şöyle şu sıcaklarda içimizi serinletecek buzzzzz gibi bir içecek istediğinizi duyar gibiyim :)))
Kutu meyve sularının paketlerinde her nekadar şöyle sağlıklı böyle vitaminli yazsa da pek gönül rahatlığıyla içemiyorum malesef. Hazıra konmakta var işin ucunda gerçi ama biz bi yarım saatimizi ayıralım kendimiz yapalım sağlığımızdan önemli değildir değil mi :)))
Amacım şerbet yapmaktı ama genelde komposto olsun şerbetler olsun hepsinin de dipte kalır meyveler hep sularını içeriz. Bende kıyamadım meyvelerime o yüzden posalı bir şerbet oldu meyve suyu tadında oldu diyelim İyi ki de öyle olmuş harika oldu. Ama siz yinede hiç blender'dan geçirmeden meyveler altta kalsın kepçeyle suyunu alarak yada meyveleri süzgeçten geçirip sadece suyunu kullanabilirsiniz.
MEYVE ŞERBETİ:
5 tane mor erik
5 tane kayısı
7-8 tane üzüm
2 tane elma
1 adet kabuk tarçın
3 tane karanfil
1 kare kızamık şekeri
2,5 çay bardağı toz şeker (meyvelerinizin şeker oranına göre ayarlarsanız daha iyi olur. benim orta şekerliydi bu kadarı yeterli oldu.)
10 bardak su
Yapılışı:
1) bütün meyveleri yıkayıp çekirdeklerini ayırıyoruz irice parçalara bölüyoruz. ( Üzümün çekirdekleri kalabilir.)( erikleri, kayısıları ikiye; elmaları 4 parçaya bölüyoruz.)
2) tenceremize suyu, kızamık şekerini ve şekeri ekliyoruz. Meyveleri de ekledikten sonra tarçını ve karanfili katıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
3) kaynayan rengini alan şerbetimizden kabuk tarçını çıkarıyoruz blender'dan geçiriyoruz. (pürüzsüz olmalı meyve dilimi kalmasın içinde)
4) Blender'dan geçirdiğimiz şerbeti tel süzgeçten geçiriyoruz.
5) Buzdolabına kaldırıyoruz.
Şerbetimiz hazırrr ben sürahiye aldığım zaman üzerine bir kaç limon dilimi koydum.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder