En ince ayrıntısıyla anlattım umarım beğenirsiniz :)
Malzemeler:
4 adet domates
1 küçük diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
tuz, kimyon, karabiber, pul biber, kırmızı tatlı toz biber, kekik ( birer tutam hepsinden yeterli )
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı salça
3 yemek kaşığı su
yarım paket spagetti makarna
su
tuz, 3 yemek kaşığı sıvıyağ
piştikten sonra eklemek için 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
1) Öncelikle kaynayan suyumuza makarnayı ekliyoruz. Makarnayı kırmadan ekleyin dik bir şekilde suya attığınızda bir kaç dakika içerisinde tencereden dışarı çıkanlar yavaşça yumuşayıp tencerenize sığacaktır.
2) Sıvıyağ ve tıuzu makarnalara ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Pişen makarnayı süzüp soğuk sudan geçirin tekrar tencereye alın ve yağları ekleyin.
3) Domatesleri ocakta közleyin. ( ben resimdeki gibi bir aparat kullandım ama siz sadece ocak üzerinde de yapabilirsiniz.)
4) Közlenen domatesleri muslukta soğuk suyun altından geçirip kabuklarını soyun. İnce ince küpler halinde doğrayın.
5) Domatesleri bir tavaya alıp sıvıyağ ve tereyağ ekleyip kavurun. Hafifçe kavrulan domateslere baharatları doğranmış sarımsakları, şekeri tuzu ve salçayı ekleyin suyunu çekmeye başlayınca 3 yemek kaşığı suyu da ekleyip kavrulan domatesleri ocaktan alın.
6) Servis tabağına alıp önce makarnayı daha sonra sosu üzerine ekleyip servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder