Malzemeler:
irmikli kat için
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarn
vişneli kat için:
2,5 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 paket tartjöle ( kabartnma tozu vanilya gibi ufak paketlerde satılıyor bunların bulunduğu raflarda markette bulabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 yemek kaşığı un ( tepeleme)
üzeri için:
100 gram vişne
1 paket krem şanti + süt
Yapılışı:
1) İrmikli kat için gerekli bütün malzemleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatın.Koyulaştığı zaman fokurdamaya başladıktan bir 5 dakika sonra ocaktan alın.
2) Kek çemberini ve tabağını ıslatın çemberi tabağa oturtup içerisine sütlü irmik tatlısını boşaltın ve soğumaya bırakın ( dışarıda ılıması yeterlidir.)
3) Başka bir tencerede vişneli kat için yağı eritin eriyen yağa unu koyun pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar kavurun. Kavrulan una vişne suyunu çırpma teliyle hızlıca çırparak ekleyin. Bir bardağa yarım su bardağı kadar su ekleyip nişastayı ve tartjöleyi eritin yavaşça vişneli karışıma çırparak ekleyin. Bu sırada şekeri de ekleyin. Kıvamını alıp fokurdamaya başladıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
4) Ilıyan vişneli katımızı çemberdeki irmikli katın üzerine boşaltın buzdolabında vişneli kat sertleşinceye kadar soğutun.
5) Krem şantiyi sütle hazırladıktan sonra çembere bir kaşık yardımıyla dağıtın ve buzdolabının buzluk kısmında yarım saat kadar daha soğumaya bırakın.
6) Buzdolabında iyice kıvamını alan tatlımızı çemberinin kenarlarını bıçakla gezdikten sonra çemberi yavaşça çekip çıkarın.
7) vişne taneleriyle üzerini süsledikten sonra bu güzel görünümlü tatlımız servise hazııır :)
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder