Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 yumurta sarısı
5 çay kaşığı türk kahvesi
5 silme yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarinde kullanabilirsiniz.
2 yemek kaşığı un
3 çay kaşığı mısır nişastası
20 gram çikolata (isterseniz çikolata kullanmayabilirsiniz.)
Üzeri için: Granül kahve ( Nescafe )
Yapılışı:
1) Türk kahvesini ve suyu bir cezveye koyup kaynatın.(kahve yaparmış gibi)
2) Tereyağı tencerede eritelim eriyen tereyağına unu ekleyin 1-2 dakika kavurun ( rengi koyulaşmasın ve eğer resimdeki gibi değilde un birbirine yapışıp topaklanıyorsa yağı az koymuşsunuz demektir biraz daha yağ ekleyin.)
3) Sütü tencereye ekleyin eklerken hızlıca çırpma teliyle çırpın daha sonra yumurta sarısını şekeri ekleyin ve nişastayı az miktarda suyla çözerek (resimdeki kadar su yeterlidir.) ekleyin sürekli karıştırarak pişirin.
4) Pişirirken ocağı kapatmadan kahveyi süzerek ekleyin tekrar karıştırın baloncuklar çoğaldıktan sonra kıvamını alınca ocağı kapatabilirsin.
5) Pişen tatlımızı sıcakken fincanlara veya kaseye boşaltın ve üzerlerine isteye göre granül kahve (nescafe) serpebilirsiniz. (sıcakken koyduğumuz için resimdeki gibi üzerindeki kahve eriyecektir.)
Hayırlı Ramazanlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder