Malzemeler:
800 gram kuşbaşı tavuk göğüsü
Harç için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
yarımşar çay kaşığı kimyon, yenibahar, pul biber, kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
( baharat miktarını ve çeşidini artırabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı süt
Sebzeler:
3 adet küçük boy domates
2 adet biber
12 adet Çöp şiş
Yapılışı:
1) kuşbaşı tavuklarımızı yıkadıktan sonra harç için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz bir kabın içerisinde iyice harmanlıyoruz.
2) En az 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
5) Bu sırada domatesleri bir parmak kalınlığında dilimliyoruz. Biberleri de ortadan boylamasına kesip ikişer parmak kalınlığında enlemesine kesiyoruz.
6) 2 şer tane tavuk bir domates 2 tavuk bir şeklinde sırayla şişlere diziyoruz.
7) yağlı kağıt veya alüminyum folyo serili fırın tepsisine şişleri dizip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder