6 adet küçük boy taze patates
yarım çay bardağından daha az zeytinyağı
tuz, kekik, pul biber, nane (baharat sayısını artırabilirsiniz)
1 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
Yapılışı:
1) Öncelikle taze patatesleri soymadan güzelce yıkayın.
2) Resimdeki gibi patatesleri birbirinden ayırmadan yani komple dilimlemeden birbirinden ayırmadan dilimleyin ve sarımsakları da ince ince dilimleyin. Patateslerin aralarına yerleştirin.
3) Bir çay bardağına zeytinyağı tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Karışımı patateslerin üzerine dökün (çay kaşığı kullanarak dökün aralarına girmesini sağlayın.
4) Tereyağını ince dilimler halinde patateslerin üzerine koyun.
5) 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hayırlı Ramazanlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder