Translate

1 Temmuz 2014 Salı

HASSELBACK POTATOES TARİFİ ( FIRINDA PATATES )

Orjinal adı Hasselback ama biz fırında patates diyelim. Bukadar az malzemeyle bukadar güzel bişey olamaz diyorum :) Kesinlikle et, tavuk yada her ne yemek yaptıysanız yanına görüntüsüyle tadıyla muhteşem yakışacak. Fırında yapılan bütün yemekler güzel bana göre en çok patates fırınlanınca daha da bir güzel oluyor bu tarifimizde bunun ispatı . Ben ufak patates kullandım siz daha büyükte kullanabilirsiniz. İftara az kaldı sıvayın kolları hemencecik yapın derim :)



Malzemeler: 
6 adet küçük boy taze patates
yarım çay bardağından daha az zeytinyağı
tuz, kekik, pul biber, nane (baharat sayısını artırabilirsiniz)
1 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak


Yapılışı:
1) Öncelikle taze patatesleri soymadan güzelce yıkayın.

2) Resimdeki gibi patatesleri birbirinden ayırmadan yani komple dilimlemeden birbirinden ayırmadan dilimleyin ve sarımsakları da ince ince dilimleyin. Patateslerin aralarına yerleştirin.


3) Bir çay bardağına zeytinyağı tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Karışımı patateslerin üzerine dökün (çay kaşığı kullanarak dökün aralarına girmesini sağlayın.

4) Tereyağını ince dilimler halinde patateslerin üzerine koyun.


5) 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hayırlı Ramazanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder