Malzemeler:
1 kilo tavuk ( Ben baget kullandım ama siz bütün tavuk da kullanabilirsiniz.)
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy soğan
Tatlı kırmızı toz biber
tuz
2 yemek kaşığı tereyağ (margarinde kullanabilirsiniz)
ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1) Tavukların derilerini çıkarıp yıkadıktan sonra 3,5 su bardağı suyu ve tuzu ekleyip tencere de kaynatıyoruz.
2) Tavuklar kaynarken soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ ile kavuruyoruz.
3) Pirinçleri yıkadıktan sonra ( su berraklaşıp pirincin nişastası gidene kadar yıkayın ) kavrulan soğanlara ekleyip tane tane olana kadar kavurun ve bu sırada salçayı ve kırmızı toz biberi de ekleyin.
4) Kavrulan pirinci tepsiye yayın ve üzerine kaynamış olan tavukları dizin daha sonra tavukları kaynattığımız suyu üzerine dökün 185 derecelik fırında pişirin ( 190 dereceyi geçmesin ısı )
NOT: Daha kalabalık bir aile iseniz pirinç ve su miktarını artırarak yapabilirsiniz.
Örneğin : 3 su bardağı pirinç ve 4,5 su bardağı su gibi Salça miktarını da bir çay kaşığı kadar artırabilirsiniz.
Tavuğun suyu kaynadıktan 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatabilirsiniz çok kaynar ise suyunu çeker ve pilavınız kuru olur.
Afiyet Olsun...
Borcamınız büyükmü küçükmü
YanıtlaSil