Translate
30 Haziran 2014 Pazartesi
SIRIN TARİFİ (HAZIR YUFKADAN)
Sırın tarifi dedim ama sırım, siron, ziron, silor diye de biliniyormuş benim bildiğim sırın :) Anadolumun yöresel yemekleri de vazgeçilmez bir klasiktir bu yemeğimizde Gümüşhane Bayburt ve Elazığ yörelerine ait herhalde dilden dile yöreden yöreye adı da değişmiş yapılışı da. Et yada tavuk suyuyla ıslatanlar, kıymalı harç yapıp üstüne dökenler sadece yoğurtlu biberli yapanlar ve daha bir sürü çeşidi.Biz şimdi hazır yufkalı versiyonunu yapacağız biraz daha hızlı ve pratik olsun istiyoruz daha iftara yetiştirilecek başka yemekler de var :)
Yemeğimi çorbamı salatamı yaparım ama soframda biraz kalabalık olsun derseniz kesinlikle deneyin derim hem müthiş bir tat hem görsel hemde çok pratik :)
Malzemeler:
3 adet yufka
8 yemek kaşığı yoğurt
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 küçük boy soğan
tuz, sıvıyağ
Yapılışı:
1) Yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz en uç noktasından başlayarak rulo yapıyoruz.
2) Rulo haline gelen yufkayı bıçakla 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
3) Kestiğimiz ruloları dik bir şekilde tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
4) Soğanları küçük küçük kesiyoruz sıvıyağı ve salçayla kavuruyoruz.
5) Yoğurdu tuzu ve sarımsakları bir kapta çırpalım ve pişen ılıyan yufkaların üzerine dökelim en son olarak kavurduğumuz soğanlı salçalı karışımı da üzerlerine dökelim.
Not: Sıvıyağı çok az koymayın mantının üzerine döküyormuş kadar çok olsun.
Hayırlı Ramazanlar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder