Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

MEYVELİ PASTA ( CREAM CAKE )

Kış mevsiminde genellikle çikolatalı pastalar tercih ediliyor yazda ki gibi çilekler vişneler cıvıl cıvıl meyveler yok :)) Ne bu cream cake diye sorarsanız bu kek dağılan yumuşacık bir kek ama pandispanya gibi bir kek kesinlikle beklemeyin aralarında büyük fark var pandispanya kadar kabarık değil daha yumuşak hamur kıvamında bir kek.





Malzemeler:
3 yumurta
150 gram margarin
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 damla limon aroması yada ( yarım limon rendesi)
1 adet Muz ( ara kat için)
Üzeri için:
1 adet kivi
1 adet portakal
yarım elma
nar
1 paket Kremşanti 
isteğe göre sarı ve yeşil gıda boyası


Yalışı:
1) Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. akını köpük haline getirene kadar mikserle çırpın.( Kenara koyun daha sonra kullanıcaz)
2)Yumurta sarılarını, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve şekeri bir kaba alıp krema haline gelene kadar çırpın.

3) Bu karışımın üzerine un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.sarı gıda boyasını ekleyip karıştırın ve köpükleri tahta kaşık yardımıyla hamura yedirin.

4)180 derecelik fırında pişirin. Çatal veya kürdan batırınca yapışmıyorsa pişmiştir.

5) pişen kek hamuru kabarmış gibi görünse de soğurken inecektir.
6) Kekimizi ortadan ikiye bölüp kremşatiyi tarifine göre yapıp yeşil gıda boyasını karıştıralım yarısını içine sürelim ve dilimlediğimiz muzları içine yerleştirin.

7) üzerinede kalan şantiyi ve meyveleri resimdeki gibi dizelim.

Buzdolabında kesinlikle saklamayın sertleşecektir...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder