Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

NARLI CUP ( YILBAŞI TARİFLERİ )

Yılbaşı gelince bir heyecan kaplar içimizi. Yeni umutlar, yeni beklentiler ve yeni kararlar... Kısaca yeni bir sayfa demek. Hele ki sevdiğiniz rakamlardan biri o yılın içindeyse alır başını gider beklentiler :) Her ne kadar bazılarımız dese de ben sevmem öyle şeyleri kutlamayı yine de evindeyse daha güzel bir sofra kurar ister istemez tv'deki yılbaşı programlarını zevkle izler, hayaller belirir kafasında :)) Geçirdiğimiz yılı şöyle bi gözümüzden geçirip yanlışlarımızı eksiklerimizi hatırlayıp yeni yıla daha farkındalık sahibi olarak girelim ve daha güzel bir yılın bizi beklediğine inanalım... Her yılımız bir önceki yıldan daha güzel olsun :)
Sıra sofralara gelince daha bir renklenir özellikle yeşil, kırmızı, turuncu aklınıza gelebilecek bütün cafcaflı renkler ve tadına tat katan baharatlar... Bu tatlı da kırmızının ve baharatların hakkını veriyor.
Muhallebisinin kıvamı ve tadı gerçekten harika yeni yıl sofralarınıza renk katacak.



Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt 
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığından az zencefil
çay kaşığının ucuyla koyacağınız yenibahar
yarım çay kaşığı vanilya

Narlı sos için:
1 çay bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 çay bardağı pudra şekeri
3 tatlı kaşığı un (silme )

Yapılışı:

1) Yağı ocağa alıp eritelim eridikten sonra unu ekleyip kavuralım.(1-2 dk kadar)
2) Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım arkasından hemen yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
3) Kıvamını alan muhallebiye baharatları ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
4)Nar suyunu pudra şekerini ve unu çırpalım ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirelim
5) Narı ayıklayarak nar taneleri elde edelim.

6) Kıvamını alan nar sosunu cuplara koyduğumuz muhallebinin üzerine ekleyin. Nar tanelerini de en üstte olacak şekilde cuplara paylaştırınız.




Afiyet Olsun...
Mutlu Yıllar :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder