Translate

18 Aralık 2013 Çarşamba

ELMALI TOPLAR (RESİMLİ)

Petibör bisküviler bildiğimiz gibi bir klasiktir , çayla kahveyle en güzel giden bisküviler.Çoğu tatlıya da yakışırlar. Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarif bugüne nasip oldu. Kesinlikle harika bir atıştırmalık hem çocuklar bayılır hem siz. Fazla kendinizi yormadan pratik bir şekilde yaparsınız hemde malzemelerini bakkaldan marketten istediğiniz yerden bulursunuz. İster truff diyin ister toplar diyin beğeneceğinize eminim
:)))



Malzemeler:
4 elma
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 çay bardağından 1 parmak kadar eksik süt
50 gram margarin
2 paket petibör bisküvi

Üzeri için:
80 gram Bitter çikolata
( Çikolata yerine kakao, hindistan cevizi, pasta süsü, toz fıstık... kaplayabilirsiniz.)

Yapılışı:

1) Elmaları rendeleyelim tarçın ve pudra şekerini ekledikten sonra ocakta elmalar yumuşayana kadar kavuralım. soğumaya bırakalım.


2) Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.


3) Diğer bütün malzemeleri ve kavrulan elmaları da ekleyip yoğuralım.

4) fındıktan biraz büyük toplar yapıp tepsiye veya tabağa alıp üzerlerine benmari usulü* eritilmiş çikolataları sürelim veya çikolataya kürdan yardımıyla batırabilirsiniz.
 
Benmari usulü * : kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine bir kase veya başka bir tencere yerleştirerek çikolatalar eritilir. Çikolataya kesinlikle su kaçırılmamalıdır. (tencere yerine çaydanlığın alt kısmını suyla doldurup üzerine küçük bir kase yerleştirip koyduğunuz çikolataları eritebilirsiniz. kase çaydanlığın ağzından büyük olmalı ki içerisine su kaçmasın.)
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder