:)))
Malzemeler:
4 elma
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağından 1 parmak kadar eksik süt
50 gram margarin
2 paket petibör bisküvi
Üzeri için:
80 gram Bitter çikolata
( Çikolata yerine kakao, hindistan cevizi, pasta süsü, toz fıstık... kaplayabilirsiniz.)
Yapılışı:
2) Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
3) Diğer bütün malzemeleri ve kavrulan elmaları da ekleyip yoğuralım.
4) fındıktan biraz büyük toplar yapıp tepsiye veya tabağa alıp üzerlerine benmari usulü* eritilmiş çikolataları sürelim veya çikolataya kürdan yardımıyla batırabilirsiniz.
Benmari usulü * : kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine bir kase veya başka bir tencere yerleştirerek çikolatalar eritilir. Çikolataya kesinlikle su kaçırılmamalıdır. (tencere yerine çaydanlığın alt kısmını suyla doldurup üzerine küçük bir kase yerleştirip koyduğunuz çikolataları eritebilirsiniz. kase çaydanlığın ağzından büyük olmalı ki içerisine su kaçmasın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder