Yılbaşına az kaldı evlerde sokaklarda yılbaşı ağaçları hazır peki ya sofralarda ?
Balkabağı oldukça besleyici bir besin ve lezzetli yurt dışında oldukça tatlılara pastalara adını vermiş ama ülkemizde daha çok, klasik kabak tatlısı yaygın. Eğer siz daha da besleyici olsun isterseniz benim gibi tam buğday unuyla yapabilirsiniz. Ama beyaz unla da gayet güzel olur yada isterseniz daha az kabak kullanabilirsiniz.Bu besleyici sevimli eğlenceli kek için hemen tarife geçiyorum :)
Malzemeler:
5 küçük parça balkabağı ( 2 parmak kalınlığında 1 dilim)
3 adet yumurta
2 su bardağı tam buğday unu / beyaz un da olabilir
1,5 su bardağı şeker ( eğer beyaz un kullanıyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı zencefil
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
isteğe göre: yarım su bardağı ceviz ( Ben eklemedim ama eminim çok yakışır. )
Üzeri için:
1 paket krem şanti ( 1 çay bardağı süt ile çırpılmış.)
yeşil gıda boyası
sarı gıda boyası (boyaları çay kaşığının ucuyla çok az miktarda koyun fazla renk verecek.)
pembe noktaları kızamık şekerini bıçakla yontarak şantiyle karıştırabilirsiniz.
Yapılışı:
1) Öncelikle bal kabağını geçmeyecek kadar su dolu bir tencerede bal kabaklarını yumuşyana kadar kaynatalım süzelim ve blenderdan geçirip püre haline getirelim.
2) yumurta, şeker ve sıvı yağı mikserle 3 dk boyunca mikserle çırpalım.
3) unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş karıştırarak sıvı karışıma ekleyelim. Tarçın zencefil ve cevizi ekleyelim 4 dk mikserde karıştıralım.
4) sıvı yağ ile yağlanmış ve biraz un serpilmiş dikdörtgen kek kalıbına harcımızı dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim ( yaklaşık 35 dk.)
5) Kekimiz pişerken bir A4 kağıdını tepsimizin büyüklüğünde keselim ve cetvel yardımıyla çam ağacı şekli verelim makas yardımıyla keselim.
6) Pişen ve soğuyan keki ters çevirip kestiğimiz çam ağacını kekin üzerine koyalım bıçak yardımıyla keselim.
7) Keki tabağa alıp 4 adet yağlı kağıt şeridi keselim kekin altına yerleştirelim. Krem şantiyi 3 ayrı kaba ayıralım yeşil boya eklediğimiz şantiyle keki bıçak yardımıyla kaplayalım.
8) Diğer renkleri de krema torbasıyla sıkarak şekiller verelim. En son olarak şeritleri kekin altından çekelim böylelikle şanti tabağımıza bulaşmamış olur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder