Malzemeler:
2 su bardağı un ( ben tam buğday kullandım fakat beyaz unla çok daha güzel olur.)
yarım çay bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
1 fiske tuz (yarım çay kaşığını geçmeyecek)
125 gram tereyağı yada margarin ( sert halde soğuk)
1 yumurta sarısı
krema için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker ( damak zevkinize göre miktarı artırabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya
5 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
2 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 paket dr. otker tartjöle
3 yemek kaşığı tozşeker
2,5 çay bardağı su
3 adet portakal
Yapılışı:
2) Mutfak robotuna küp küp dilimlediğimiz soğuk yağı ekleyelim karıştırmaya devam edelim minik toplar elde edince yumurta sarısını ekleyelim kıvam alana kadar robottan geçirelim.
4) Hamur dinlenirken kremaya geçebiliriz. Bir tencereye yağı ekleyip eritelim buna unumuzu ekleyip biraz kavuralım yavaş yavaş çırpma teliyle çırparak sütümüzü ekleyelim. Hafif hafif fokurdamaya başlayınca başka bir kapta yumurta sarısı ve nişastayı yarım su bardağı kadar sütle çırpıp yavaş yavaş ekleyelim hızlıca çırpalım. Şeker ve vanilyayı ekledikten ve 3 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
5)Kullanacağımız tart kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayıp hamurumuzu kalıba yayalım. Çatalla delikler açalım.
6) 190 derecelik fırında pişirelim. Pişen ve soğuyan tartımıza soğuyan kremayı kaşık yardımıyla yayalım. ( Portakallar üste geleceği için 1 parmak boşluk kalsın.)
7) Portakalları ince ince ortadan ikiye keserek dilimleyelim.
8) Jöleyi su ve şeker ile bir cezvede kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Pişen jöleyi 1 dkka yadar soğumaya bırakalım.
9) tartımızın üzerine portakalları sırayla dilimledikten sonra üzerine jölemizden meyvelerin arasına girecek kadar gezdirelim. (hepsini kullanmayın.)
10) buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder