Translate

18 Ocak 2014 Cumartesi

BÖĞÜRTLENLİ TART

Şu sıralar pek vaktim olmuyor yeni tarifler eklemeye onlarda arşivde biriktikçe birikiyor. Sırada bu tarif vardı ve bomba gibi bir tarif görünüşü bir o kadar şık ve tadı harikaaa :)) Yazın o rengarenk meyvelerden bana en çekici gelen böğürtlendir ama kışında çok canımız çekerse tabi dondurulmuşlara yönelebiliyoruz :) Tart yapmanın zorluğuna gelince kesinlikle diğer tartlara göre kolay ve bütün tart yapmanın kurallarına karşı çıksa da onlarla yarışacak lezzette... Hemen geçiyorum bu sevimli tatlımızın tarifine :))
Küçük boy tart için:







Malzemeler:

Hamuru için:
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
125 gram oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un

Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 silme yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çaybardağı tozşeker (şeker oranını isteğe göre artırabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya
Yada

Amaaa yook ben bu kadarıyla uğraşamam derseniz de
2 paket dr. otker dolgu kreması 
( paketteki hazırlanışa göre hazırlayın. 1 paketi 2,5 çay bardağı süt ile çırpın. )
Kesinlikle pratik ve lezzetli.

Üzeri için: 
450 gram böğürtlen + 3 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket tart jöle
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
1) Margarini küp küp doğrayıp yumurta ve şekerle birlikte çırpın.
2) Unu, vanilyayı, kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya başlayalım.( yaklaşık 10 dk.)
3) Kıvamını alan hamurumuzu streç filmle sarıp buzdolabında yaklaşık 40 dk bekletin.

4) Kremayı yapmaya başlayalım...
  •  Öncelikle tencereye tereyağını alalım eridikten sonra unu ekleyelim esmerleşmeden kavuralım (uzun süre değil.).
  •  Üzerine nişasta ile birlikte çırptığımız sütü ekleyelim ( çırparak yavaş yavaş ekleyin topaklanmasın.)
  • Kremayı da ekledikten sonra hemen yumurta sarısını da hızlı bir şekilde çırparak ekleyin.
  • Kıvamını aldıktan sonra 4dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Ilıyan kremaya labne peynirini de ekleyip soğumaya bırakın.
  • Yada hazır kremayı hazırladıktan sonra buzdolabında bekletin.
5) Hamurumuzu unlayarak merdane yardımıyla tart kalıbı boyunda açalım.
6) Üzerine çatal yardımıyla delikler açın ve üzerine yağlı kağıt ile birlikte nohut yada kuru fasulye koyun.

7) Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında ilk 15 dk fasulyelerle daha sonra üzeri açık olarak pişirin.
8) O pişerken tart jölesini paketteki hazırlanışa göre su ile hazırlayın 5 dk soğumaya bırakın.
9) Soğuyan kremayı mikserle çırpın.
10) pişen ve soğuyan tartımıza kremayı ekleyin kremanın üzerine jöleyi ekleyip en üste pudra şekeri ile beraber böğürtlenleri karıştırıp üzerine dizin.
11) Üzerlerine tekrar pudra şekerini serpin.

Birkaç saat bekletip servis edebilirsiniz. 
Not: buzdolabında muhafaza etmeyin.
Eğer kremanız kıvamını almazsa pişirirken yarım çay bardağı suyla beraber karıştırıp ekleyebilirsiniz.

Afiye Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder