Küçük boy tart için:
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
125 gram oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 silme yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çaybardağı tozşeker (şeker oranını isteğe göre artırabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
125 gram oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 silme yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çaybardağı tozşeker (şeker oranını isteğe göre artırabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya
Yada
Amaaa yook ben bu kadarıyla uğraşamam derseniz de
2 paket dr. otker dolgu kreması
( paketteki hazırlanışa göre hazırlayın. 1 paketi 2,5 çay bardağı süt ile çırpın. )
Kesinlikle pratik ve lezzetli.
Üzeri için:
450 gram böğürtlen + 3 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket tart jöle
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
1) Margarini küp küp doğrayıp yumurta ve şekerle birlikte çırpın.
2) Unu, vanilyayı, kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya başlayalım.( yaklaşık 10 dk.)
3) Kıvamını alan hamurumuzu streç filmle sarıp buzdolabında yaklaşık 40 dk bekletin.
4) Kremayı yapmaya başlayalım...
- Öncelikle tencereye tereyağını alalım eridikten sonra unu ekleyelim esmerleşmeden kavuralım (uzun süre değil.).
- Üzerine nişasta ile birlikte çırptığımız sütü ekleyelim ( çırparak yavaş yavaş ekleyin topaklanmasın.)
- Kremayı da ekledikten sonra hemen yumurta sarısını da hızlı bir şekilde çırparak ekleyin.
- Kıvamını aldıktan sonra 4dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Ilıyan kremaya labne peynirini de ekleyip soğumaya bırakın.
- Yada hazır kremayı hazırladıktan sonra buzdolabında bekletin.
6) Üzerine çatal yardımıyla delikler açın ve üzerine yağlı kağıt ile birlikte nohut yada kuru fasulye koyun.
7) Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında ilk 15 dk fasulyelerle daha sonra üzeri açık olarak pişirin.
8) O pişerken tart jölesini paketteki hazırlanışa göre su ile hazırlayın 5 dk soğumaya bırakın.
9) Soğuyan kremayı mikserle çırpın.
10) pişen ve soğuyan tartımıza kremayı ekleyin kremanın üzerine jöleyi ekleyip en üste pudra şekeri ile beraber böğürtlenleri karıştırıp üzerine dizin.
11) Üzerlerine tekrar pudra şekerini serpin.
Birkaç saat bekletip servis edebilirsiniz.
Not: buzdolabında muhafaza etmeyin.
Eğer kremanız kıvamını almazsa pişirirken yarım çay bardağı suyla beraber karıştırıp ekleyebilirsiniz.
Afiye Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder