Translate

19 Ocak 2014 Pazar

BROWNİE (ISLAK KEK)

Belki internet üzerinde yüzlerce ıslak kek tarifi vardır hepsi birbirinden güzeldir eminim ama garantili herkesin kolayca yapabileceği tarif budur. Çikolatanın ayrı bir albenisi var hele ki çikolatalı tariflerin dahada ayrı bir albenisi var. Brownie de hakkını veriyor valla... Mmmmmmm şöyle ıslak ıslak ağızda dağılan kekiyle üzerinden damlayan çikolatasıyla yoğun kakao tadıyla cezbediyor :))
Canınız çektiyse hemen kolları sıvayıp başlayabileceğiniz tarif aşağıda....



Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
25 gram kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik ayçiçek yağı
50 gram eritilmiş margarin
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
80 gram bitter çikolata 
3 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt

Yapılışı:
1) Yumurtaları, sütü, ayçiçek yağını ve kakaoyu bir kabın içerisinde mikserle 3-4 dk boyunca çırpın.
2) Bu karışımdan 1 su bardağı alıp kenara ayırın. (daha sonra üzerine kullanacağız.)
3) Kabın içerisinde kalan karışıma eritilmiş margarini ekleyip karıştırın.... eleyerek un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve mikserle 4-5 dakika boyunca çırpın.
4) Kullanacağınız kek kalıbını marga
rin ile yağlayıp kek hamurunu boşaltın 180 dercelik fırından kürdan batırdığınzda yapışmayacak şekilde yani pişene kadar pişirin :)
5) Pişen kekimizi kenarlarından bıçakla gezip ters çevirerek kalıptan çıkarın ( Bu işlemi kek ılıyınca yapın sıcakken dağılabilir.) Ve tekrardan kullanacağınız kalıba geri alın.( kekin alt tarafı sosu daha iyi emebileceği için bu işlemi yaptık.)
6) Kekimizi soğuduktan sonra küçük kareler şeklinde dilimleyip daha önce kenara ayırdığımız 1 bardak sosu üzerine kaşık yardımıyla iyice dağıtın.
7) Bir tencerede margarini eritin üzerine sütü daha sonrada parçaladığınız çikolataları ekleyin sürekli karıştırarak sos kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın.
8) Bu sosu da kekin üzerinde gezdirin ve yaklaşık 20 dakika kadar ( sosunu iyice çekmesi için. ) bekletip servis edebilirsiniz.

NOT:
  • Üzerinde çiğ yumurta kullanıldığı için sıcak günlerde kekin yapıldığı gün itibariyle tüketilmesini tavsiye ederim yani yaptığınız saati 24 saat geçmesin. Çiğ yumurta kafanızı karıştırmasın sonuçta çocukken az içmedik annelerimizin yumurtalı ballı sütlerini :)
  • Ayrıca kesinlikle yumurta kokusu olmuyor kakao miktarı fazla olduğu için.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder