Translate

28 Kasım 2013 Perşembe

HAVUÇLU PİLAV

Ablamın yeğenime en çok yaptığı tariflerden biridir. Küçükken 'en çok sevdiğin yemek ne? ' dediklerinde birçoğumuzun cevabı ' pilav köfte makarna 'dır. Pilavı çocuklar severken biz onu daha da vitaminli faydalı bir hale getirelim... Buyurun tarif...
hem büyükler hem çocuklar bayılacak :)))


Malzemeler:
3 adet havuç
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk yada et suyu
2 su bardağı su
( eğer bulyon kullanacaksanız 3 su bardağı su 1 adet bulyon kullanın.)
3 yemek kaşığı tereyağ 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Yapılışı:
1) Pirinçleri bir kaba alıp bol suyla nişastası gidene kadar yani suyu berraklaşana kadar yıkıyoruz.
2) Havuçların kabuğunu soyduktan sonra rendeliyoruz.
3) Tencereye yağ ve havuçları ekleyip kavuruyoruz.
4) Pirinçleri de ekledikten sonra iyice kavurup pirinçler birbirinden ayrılacak hale gelinceye kadar.

5) Kaynar su ve kaynar et suyunu, tuzu ekliyoruz. ( Bulyon kullanırsanız kaynar suda erittiğiniz bulyonla beraber kaynar suyu ekleyin.)
6) Kısık ateşte hiç karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder