Translate

15 Kasım 2013 Cuma

AYVA TATLISI

En sevdiğim tatlılardan biridir kendisi. Bir de kızamık şekeriyle olunca hem ayrı bir tat kattı hem de görüntüsü daha bi güzelleşti. Tabiki kaymaksız olmaaaazz :)
Basit ve pratik bir tatlı meyveli tatlıları seviyorsanız mutlaka beğenirsiniz uzatmadan tarife geçiyorum...





Malzemeler:
2 adet büyük boy ayva 
1 kare kızamık şekeri
15 yemek kaşığı toz şeker ( tepeleme ) ( Ayvanızın şeker oranına göre artırabilirsiniz.)
1 çay bardağı  su

Süsleme:
Kaymak
Ceviz

Yapılışı:
1) Ayvaları enlemesine kesip ortasını bıçak ile oyalım sert kısmını çıkaralım.
2) Çekirdeklerini ayıralım ( sakın atmayın ayvanın suyunu jelleştirmesi için kullanacağız. )
3) Ayvaları tencereye yerleştirip toz şekeri üzerine serpelim kızamık şekerinide yarısını havanda ezip ayvanın oyuklarına serpin diğer yarısınıda parçalara ayırıp tencereye yerleştirin.
4) Suyunu tencerenin tabanına ekleyelim ( oyuklarına girmesin.)
5) Kısık ateşte pişirelim. Pişerken arasıra suyundan oyuklarına ekleyelim. ayvalar yumuşayınca ocaktan alalım.
6) Oyuklara kaymak ve ceviz koyarak servis yapabilirsiniz.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder