En sevdiğim tatlılardan biridir kendisi. Bir de kızamık şekeriyle olunca hem ayrı bir tat kattı hem de görüntüsü daha bi güzelleşti. Tabiki kaymaksız olmaaaazz :)
Basit ve pratik bir tatlı meyveli tatlıları seviyorsanız mutlaka beğenirsiniz uzatmadan tarife geçiyorum...
Malzemeler:
2 adet büyük boy ayva
1 kare kızamık şekeri
15 yemek kaşığı toz şeker ( tepeleme ) ( Ayvanızın şeker oranına göre artırabilirsiniz.)
1 çay bardağı su
Süsleme:
Kaymak
Ceviz
Yapılışı:
1) Ayvaları enlemesine kesip ortasını bıçak ile oyalım sert kısmını çıkaralım.
2) Çekirdeklerini ayıralım ( sakın atmayın ayvanın suyunu jelleştirmesi için kullanacağız. )
3) Ayvaları tencereye yerleştirip toz şekeri üzerine serpelim kızamık şekerinide yarısını havanda ezip ayvanın oyuklarına serpin diğer yarısınıda parçalara ayırıp tencereye yerleştirin.
4) Suyunu tencerenin tabanına ekleyelim ( oyuklarına girmesin.)
5) Kısık ateşte pişirelim. Pişerken arasıra suyundan oyuklarına ekleyelim. ayvalar yumuşayınca ocaktan alalım.
6) Oyuklara kaymak ve ceviz koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder