Translate

3 Haziran 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PASTA

Taze taze çileklerle ve bol çikolatayla bezenmiş bir pasta kadar daha güzel bir pasta yoktur herhalde :)  Daha önceden de verdiğim sade pandispanya tarifini un miktarını biraz azaltıp kakao  ekleyerek kullanacağız malzemeleri bol bol kullanabilirsiniz :) tarifin uzunluğu gözünüzü korkutmasın fazla ayrıntılara girmeden tarif veremediğim için böyle uzun oluyor :))





Malzemeler:
5 adet yumurta (büyük boy)
2,5 çay bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı sıcak su
1 çimdik tuz
3 çay bardağı undan 2 yemek kaşığı eksiltiyoruz onun yerine 2 yemek kaşığı kakao 
1 paket kabartma tozu

İç Malzemeleri:
2-3 kase çilek (Dilediğiniz kadar)
yarım muz
1 paket bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu ( paketteki tarife göre tam yarısını hazırlayın sostan artacaktır.)
yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nescafe


Yapılışı:
1) Yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım ( kesinlikle yıkamayın su kaçarsa yumurtamız çırpılmaz.)
2) Sarılarına şeker ve suyu ekleyip rengi açılıp köpürene kadar 2-3 dk kadar çırpıyoruz.
3) Un,kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. kıvamı katı olacağı için kaşıkla iyice karıştırmanız yeterli mikserle zorlanırsınız. ( mutlaka elemelisiniz.)
4) Mikserin ucunu temizleyip kuruladıktan sonra ( beyazlarına kesinlikle su ve sarısından gelmemeli.)beyazlarına tuzu ekleyip önce düşük daha sonra yüksek devirde 3 dk kadar aynı yöne doğru çırpıyoruz.(şanti kıvamına gelmeli.)
5) Katı kıvamdaki unlu karışıma yavaş yavaş beyazları ekleyelim tahta kaşık veya slikon spatula yardımıyla alttan üste doğru iyice yedirelim.( köpükleri söndürmeden)
6) Kek çemberine veya kelepçeli kalıbı yağladıktan sonra dökelim.
7)) Birkaç dakika önceden ısıtılmış ılık 160 derecelik fırında fansız olarak pişirelim. ( üzeri kızarıp kabarana kadar açmamalıyız kapağını.)
Pişen pandispanyayı hemen fırından alalım piştikten sonra içinde kalmamalı.ılıyan kekimizi bıçakla kenarlarından geçip ters çevirerek kalıptan çıkaralım.
8) kek soğuduktan sonra kahveyi hazırlayıp yemek kaşığıyla bütün keki ıslatın.
9) krem şantiyi yayın çilek ve muzları dilimleyin ve çikolataları bıçakla keserek kırıklar elde edin ve üzerlerine serpin. ( yarısını saklayın üzerine kullanacağız.) Üzerine çikolata sosundan da birkaç kaşık gezdirin.
10) diğer keki üzerine kapatıp çikolatalı sosunu yayın çilekleri dizin üzerine çikolatayı patates soyacağı ile yontup üzerine serpin. 
yarım saat 1 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra çemberi çıkarıp servis edebilirsiniz.




NOT: KEK ÇEMBERİNDEN KEKİ ÇIKARMADAN PASTAMIZI YAPIYORUZ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder