Translate

20 Nisan 2015 Pazartesi

RED VELVET CUPCAKE

Renkli olunca sanki daha bi lezzetli oluyor belki de renk iştah açıyordur :) Cupcake'in görünüşü de tadı da herşeyi de benim için iştah açıcı da neyse renk bahanem olsun... Cupcake yapanların çoğu sıkıntısı cupcake'in pişerken dağılması kalıplardan taşması, kaplara paylaştırırken tablo gibi gözüken o kekler çıktığında hüsrana uğruyorsanız yaptığınız kekin hamuru cupcake değil normal kektir. Aşağıdaki adımları birer birer takip ederseniz hüsrana uğramadan lezzeti görünüşünden belli olan cupcakeler elde edebilirsiniz.







Malzemeler:
50 gr margarin
1 yemek kaşığı tereyağ (tereyağ lezzet vermesi içindir eğer kullanmak istemezseniz 1 kaşık fazla margarin kullanın)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 yumurta ( büyük boy )
2 çay bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Üzeri için: 
1,5 çay bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Yapılışı:
1) margarin, tereyağ, sıvıyağ ve toz şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpın.
2) yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin sütü de ekleyelim.
3) kek karışımımıza elekten geçirerek un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
4) 1 çorba kaşığı suda gıda boyasını eritin ve karışıma ekleyip çırpın.
5) kek kalıplarını ikişer ikişer alarak içlerine 1,5 yemek kaşığı hamur doldurup cupcake tepsisine yerleşirin.
6) 170 derecede fansız fırında pişirin.(kürdanla kontrol edebilirsiniz.
7) krem şanti ve çilekle süsleyebilirsiniz.



Not:
 Cupcake tepsisi kalıbın yayılmaması içindir fakat eğer tepsiniz yoksa 3 adet iç içe geçirdiğiniz kağıtları kullanabilirsiniz. tepsiye dizmediklerimde de yayılma çok olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder