Kiş bildiğimiz gibi tartın tuzlu versiyonudur diyebiliriz. Özellikle kış aylarında en çok aldığım sebzelerin başında pırasa geliyor... zeytin yağlısından daha başka tarifler denemek isterseniz kaçırmayın derim. Hamuru kesinlikle diğer klasik kiş hamurlarından çok daha farklı özellikle mısır unlu olması diğerlerine fark atarak öne geçiriyor :))
Malzemeler:
tabanı için:
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı sirke
yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
2 silme çay kaşığı tuz
Harcı için:
800 gram pırasa ( 1 kilodan biraz az )
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe göre )
tuz, yarım çay kaşığı tatlı toz biber ve pul biber
sıvıyağ
Üzeri için:
kaşar
kaşar
Yapılışı:
1) pırasaları önce uzunlamasına şerit halinde daha sonra boylamasına ince ince doğruyoruz.
2) sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz ardından salça, tuz, toz biber ve pul biberi ekledikten sonra biraz daha kavuruyoruz. ( çok uzun süre kavurup yumuşatmamalıyız. )
3) bir kabın içerisinde önce unu ve mısır ununu harmanlıyoruz.
4) Ortasını açıp yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuzu ekliyoruz.( hamurumuz mısır unlu olduğu için sıkı bir hamur değil biraz toplanması bizim için yeterli yani birbirine yapışıp tek bütün halindeyse tamam demektir değilse un ekleyebilirsiniz.)
5) Sıvıyağ ile yağladığımız borcama hamurumuzu iyice bastırarak tamamen yayıyoruz. ( Merdaneyle açılabilecek kıvamda değil denemeyin bile. parça parça da olsa elinizle hamuru tepside yayarak birleştirebilirsiniz )
6) Tepsiye yaydığımız hamura iç harcını yayıyoruz üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesini yayıyoruz.
7) 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun...
4) Ortasını açıp yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuzu ekliyoruz.( hamurumuz mısır unlu olduğu için sıkı bir hamur değil biraz toplanması bizim için yeterli yani birbirine yapışıp tek bütün halindeyse tamam demektir değilse un ekleyebilirsiniz.)
5) Sıvıyağ ile yağladığımız borcama hamurumuzu iyice bastırarak tamamen yayıyoruz. ( Merdaneyle açılabilecek kıvamda değil denemeyin bile. parça parça da olsa elinizle hamuru tepside yayarak birleştirebilirsiniz )
6) Tepsiye yaydığımız hamura iç harcını yayıyoruz üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesini yayıyoruz.
7) 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder