Translate

4 Nisan 2015 Cumartesi

PİZZA TARİFİ

3 öğün yada çay saatinde hatta gece atıştırmaların da bile yiyebilrim desem yeridir :)) dışarıda yediklerimizin yeri ayrı tabi ama ben ev pizzasını kat kat daha çok seviyorum hem onların en büyük boyunun bile kat kat büyüğü koca bir tepsi lezzet! Elinizde malzemeleriniz varsa şöyle mükemmel bir pizza hamuru tarifi geliyor...  dışı çıtır içi yumuşacık orta kalınlıkta bir pizza... Yine garantili tariflerden çünkü kendisi yılların pizzasıdır :)




Malzemeler:
hamur:
5,5 su bardağı un
1 bardaktan 2 parmak az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya ( 10g )
yarım su bardağı ılık su ( ısıtıp ılıtın )
yarım su bardağı ılık süt ( ısıtıp ılıtın )
3 küçük boy patates ( haşlayıp blendırdan geçirin ılıtın. )

Sos:
1 büyük boy domates 
4 yemek kaışığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
tuz, şeker, kekik, karabiber, kırmızı tatlı toz biber

Üzeri için:
kaşar, sosis, sucuk, mısır, zeytin ( malzemeler tamamen size ait )

Yapılışı:
1) geniş bir kapa unu alın kuru maya ile harmanlayın ortasını havuz gibi açın sıvıyağ, tuz, toz şeker, su, süt ve patates püresini alıp yavaş yavaş ortaya  yedirerek ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim. 
2) Üzerini streç filmle ve bir örtüyle sarıp sıcak bir yerde 30 dakika mayalayın.
3) Bu arada sos için domatesi rendeleyin sıvıyağ ile kavurun salçayı ekleyip kavurmaya devam edin katılaşan sosa suyu, tuzu ve toz şekeri ekleyin biraz daha kavurduktan sonra baharatları birer tutam olacak şekilde ekleyip ocaktan alın.
4) Mayalanıp şişen hamurumuzu toparlayıp yağladığımız büyük boy tepsiye elimizle bastırarak yayıyoruz.
5) Üzerine domates sosunu kenarlardan 2 cm kadar uzak olacak şekilde yayıyoruz.
6) Önce rendelenmiş kaşarı kenarlar hariç her yeri kaplayacak kadar yayıyoruz daha sonra üzerine diğer malzemeleri koyup yaklaşık 10-15 dk kadar da tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
7) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetler Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder