Translate

7 Mart 2015 Cumartesi

BALKABAKLI CHEESECAKE

Aslında şimdiye kadar yaptığım cheesecake tariflerinden farklı bir tarifle yaptım ama tat olarak eksiği yok fazlası var diyebilirim :) eğer klasik balakabağı tatlısından sıkıldıysanız adım adım tarife uyduğunuz sürece mükemmel bir balkabaklı cheesecake yapabilirsiniz.



Malzemeler:
 tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

Krema için:
4 yemek kaşığı süzülmüş yoğurt veya hazır süzme yoğurt kullanabilirsiniz.
200 gram labne
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
yarım bardak süt
yarım çay kaşığı zencefil
yarım çay kaşığı tarçın

isteğe göre üzerini süslemek için
1 paket hazır dolgu kreması
yapılışı:

püre için: 200 gram kadar balkabağını tencereye koyun yarım çay bardağı su ekleyin ve 4 yemek kaşığı şeker ile kısık ateşte pişirin yumuşayan balkabaklarını blendırdan geçirin.


1) Öncelikle ince delikli orta boy bir tel süzgece 4 kat peçeteyi koyuyoruz bir kaseye yerleştiriyoruz üzerine yoğurdumuzu koyup yoğurdun üzerine de bir kaç tane peçete seriyoruz en üstteki peçeteleri 15 dakika da bir değiştiriyoruz ıslandıkça.( 1 saat sonunda hazır olmuş oluyor.)

2) bisküvileri rodadan geçiriyoruz un haline gelen bisküvilere erittiğimiz yağı ekliyoruz iyice harmanlıyoruz. Kelepçeli kalıba yayıyoruz üzerine iyice bastırıyoruz.hazırladığımız tabanı buzdolabına alıyoruz.

3) bir kabın içerisinde yoğurt ve labne peynirini mikserle çırpıyoruz ve yumurtaları da ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz en son olarak un, toz şeker ve sütü ekleyip son olarak zencefil ile tarçını ekleyip telle karıştırıyoruz.


4) Hazırladığımız kremanın 3te 1ini ayırıyoruz az olan ile püreyi birleştirip iyice karıştırıyoruz.

5) Çemberdeki tabanın üzerine önce sade kremayı döküyoruz daha sonra balkabaklı kremayı bir kaç noktadan yavaşça dökelim ( yani yaymadan dökmeliyiz.) çatalın sap kısmını yavaşça karışması için gezdirelim.
 
6) Tepsiye yerleştirdiğimiz cheesecakemizin yan tarafına 2 veya daha fazla su dolu kap koyuyoruz.( güveç kabı kullanabilirsiniz.)
7) 170 derecede yaklaşık 45 dakika sadece kenarları kızaracak ve ortası hafif sallanacak şekilde pişiriyoruz.
8) Pişen cheesecakemizi buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serpip servis yapabilirsiniz.
dilerseniz hazır dolgu kreması ile üzerini süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder