sonuç olarak tarifi gözünüz kapalı güvenerek deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağından az su ( suyu yavaş yavaş kıvam alana kadar ekliyoruz.)
2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
3 adet orta boy patates
1 küçük boy soğan
tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için:
1 diş sarımsak
yoğurt
2 tatlı kaşığı salça, sıvı yağ, pul biber
Yapılışı:
1) Un ve tuzu bir kapta harmanlıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıp yarım su bardağı su ekliyoruz yoğuruyoruz hamur toparlanana kadar yavaş yavaş birazdaha su ekliyoruz fakat 1 bardaktan az eklemiş olacağız.
2) Toparlanan hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
3) Patatesleri soyduktan sonra haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri eziyoruz tuz, pul biber ve karabiberi ekliyoruz.
4) Dinlenen hamuru ikiye böldükten sonra un serptiğimiz tezgahta merdane ile açıyoruz ve bardak ile kesiyoruz.
5) Her yuvarlağa yaklaşık 1 çay kaşığı kadar iç harçtan koyup resimdeki gibi katlıyoruz. fazla gelen harcı en uçtan parmağınızla alarak kapatabilirsiniz.
( harç koyduğumuz hamuru önce avcumuza alıyoruz bastırmadan ikiye katlıyoruz en uçtan önce sağ taraftan parmağımızla yani tırnak ucuyla hamuru ortaya çekiyoruz daha sonra sol taraftan hamuru onun üzerine getiriyoruz en sonuna kadar bu şekilde ilerliyoruz.)
6) Bir tencereye su, tuz ve sıvı yağ ekleyip kaynadıktan sonra hıngallarımızı atıyoruz. ( yukarıya çıktıktan 2-3 dakika sonra kevgir yardımıyla tabağa alabiliriz.)
7) Çırptığımız sarımsaklı yoğurudu üzerlerinde gezdiriyoruz. Salçayı sıvıyağ ile kavurup pul biber ekledikten sonra üzerinde gezdirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder