Translate

14 Aralık 2014 Pazar

ELMA ŞEKERİ

Hem çocuklar hem büyükler için eğlenceli atıştırmalıklardan elma şekeri.... Biraz yemesi zordur gerçi ama ilk ısırığı atabildiyseniz gerisi kolay çıtır çıtır yiyebiliriz :) Özellikle konu elma şekeri olunca insan alırken biraz çekiniyor acaba elma yıkanmış mıdır ? İçindeki elma çürük müdür ? Şimdi siz bu bütün soruları atın bir kenara kısa sürede basit bir şekilde yapabileceğiniz çıtır çıtır bir elma şekeri tarifi geliyor...









Malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası
( Eğer gıda boyası kullanmak istemez veya bulamazsanız lohusa şerbeti için kullanılan kızamık şekerinden yarım kare kadar kullanabilirsiniz.)
5 adet elma

Yapılışı:
Öncelikle elmalarımızı yıkayıp eğer buzdolabında değilseler buzdolabında bekletelim.
1) Şeker ve suyu bir tencereye alalım 10 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şuruba limon suyunu ekleyelim.

2) 10 dakika kadar daha kaynatalım ve gıda boyasını ekleyelim tekrar kaynamaya bırakalım.

3) Kıvamını almış mı diye bakmak için bir çay bardağı suya çay kaşığıyla aldığımız şuruptan damlatalım eğer dibe çöküp top halini alırsa olmuştur demektir.Ocağı kapatabiliriz. ( eğer dağılıyorsa kaynatmaya devam edin.)

4) Elmalarımıza buzdolabından çıkarıp çöp şişlere taktıktan sonra şuruba döndürerek batıralım ve hemen yağlı kağıt serili tepsimize dik bir şekilde koyalım

5) Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder