Translate

12 Aralık 2014 Cuma

PORTAKALLI TATLI

Adını bir türlü veremedim aslında puding mi desem muhallebi mi ikisinin arasında ama ikisinden de güzel oldu bence :) Meyveli tatlıların en güzel yanlarından biri de mayhoş olması ki portakal da bu mayhoşluğu fazlasıyla hakkını veriyor. Krema tadında mayhoş muhteşem bir tatlı... meyveli tatlardan hoşlananlara şiddetle tavsiye ederim :)





Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker ( şeker miktarını damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz.)
1 çay kaşığı vanilya

Portakallı kat için:
2 su bardağı portakal suyu ( taze sıkılmış tortusuyla birlikte)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker ( portakalların tadına göre ayarlayabilirsiniz.)

Yapılışı:
1) Portakal suyunu ve toz şekeri bir tencereye alalım nişastayı az miktar su ile bir bardakta çözelim tencereye ekleyelim. telle çırparak pişirelim ve soğumaya bırakalım. ( sıvı gelse de gözünüze soğuyunca kıvamını alacaktır. )

2) Başka bir tencerede margarin ve tereyağını eritelim unu ekleyelim 2-3 dakika kadar kavuralım.( rengi koyulaşmasın ve topak topak olmamalı krema kıvamında olmalı eğer değilse biraz daha margarin ekleyebilirsiniz .)

3) Sütü birer bardak olacak şekilde ekleyelim ve tel ile çırpalım hemen arkasından yumurta sarısını da ekleyip hızlı hızlı çırpalım ve toz şekeri, vanilyayı ekleyelim baloncuklar çıktıktan sonra 5 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.

4) Kaselere önce sütlü muhallebiyi daha sonra üzerine portakallı sosumuzu döküyoruz .
Üzerini narlar ve limon ile süsleyebilirsiniz buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder