Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı sirke ( elma üzüm farketmez )
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
gıda boyası( ben pembe kullandım dilediğiniz bir renk olabilir.)
2 tatlı kaşığı kakao
içi için:
2 paket krem şanti + 1 bardak süt
1,5 adet muz
bir avuç kadar damla çikolata ( normal bitter çikolatayı da kırarak kullanabilirsiniz.)
Yapılışı:
1) öncelikle yumurtalar ve toz şekeri mikserde iyice çırpıyoruz. Bu karışıma süt ve sıvıyağı ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
2) Elenmiş un , tuz , kabartma tozu, sirke ve vanilyayı da bu karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz.
3) Hazırladığımız kek hamurundan 4 yemek kaşığı bir kaseye 3 yemek kaşığı bir kaseye ayırıyoruz.
4) 4 kaşıklık kaseye çay kaşığın ucu kadar çok az miktarda gıda boyasını koyup karıştırıyoruz. karıştırdıktan sonra 2 dolu tatlı kaşığı un ekliyoruz.
5) 3 kaşıklık karışıma da 2 dolu tatlı kaşığı kakaoyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6) Bir kağıda fiyonk çizebilirsiniz veya çıktısını alabilirsiniz. Ben çizdim beceremesemde :)) çizili kağıdı tepsiye koyuyoruz üzerine yağlı kağıdımızı seriyoruz. 2 adet buzdolabı poşetinin uçlarını kesiyoruz ufak bir nokta olacak şekilde.
7) pembe ve kakaolu karışımı poşetlere koyup önce kakaolu karışımı kullanarak ve fiyonk çizimini dikkate alarak fiyonku çiziyoruz.
8) çizdiğimiz fiyonkun içini resimdeki gibi taşırmadan pembe hamurla dolduruyoruz. tamamen dolması için kurdanla hamuru dağıtıyoruz.
9) fiyonkumuz istediğimiz gibi olduysa sade karışımı öncelikle fiyonkun olduğu yere boşatıyoruz daha sonra tepsiyi sağa sola yatırarak boşluklukların dolmasını sağlıyoruz. altından yavaşça çizdiğimiz fiyonklu kağıdı alın.
10) Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
11) pişen keki ters çevirip kağıttan çıkarıyoruz ve kenarlarını kesiyoruz.
12)Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp hazırladıktan sonra soğuyan kek hamuruna şantinin hepsini bolca yayıyoruz. Damla çikolataları serpiyoruz muzları bütün halinde yerleştiriyoruz. Altındaki yağlı kağıtla birlikte rulo sarıyoruz. kenarından artan şantiyi aliyoruz. Keki sakız gibi sarıp 20dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
2) Elenmiş un , tuz , kabartma tozu, sirke ve vanilyayı da bu karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz.
3) Hazırladığımız kek hamurundan 4 yemek kaşığı bir kaseye 3 yemek kaşığı bir kaseye ayırıyoruz.
4) 4 kaşıklık kaseye çay kaşığın ucu kadar çok az miktarda gıda boyasını koyup karıştırıyoruz. karıştırdıktan sonra 2 dolu tatlı kaşığı un ekliyoruz.
5) 3 kaşıklık karışıma da 2 dolu tatlı kaşığı kakaoyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6) Bir kağıda fiyonk çizebilirsiniz veya çıktısını alabilirsiniz. Ben çizdim beceremesemde :)) çizili kağıdı tepsiye koyuyoruz üzerine yağlı kağıdımızı seriyoruz. 2 adet buzdolabı poşetinin uçlarını kesiyoruz ufak bir nokta olacak şekilde.
7) pembe ve kakaolu karışımı poşetlere koyup önce kakaolu karışımı kullanarak ve fiyonk çizimini dikkate alarak fiyonku çiziyoruz.
8) çizdiğimiz fiyonkun içini resimdeki gibi taşırmadan pembe hamurla dolduruyoruz. tamamen dolması için kurdanla hamuru dağıtıyoruz.
9) fiyonkumuz istediğimiz gibi olduysa sade karışımı öncelikle fiyonkun olduğu yere boşatıyoruz daha sonra tepsiyi sağa sola yatırarak boşluklukların dolmasını sağlıyoruz. altından yavaşça çizdiğimiz fiyonklu kağıdı alın.
10) Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
11) pişen keki ters çevirip kağıttan çıkarıyoruz ve kenarlarını kesiyoruz.
12)Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp hazırladıktan sonra soğuyan kek hamuruna şantinin hepsini bolca yayıyoruz. Damla çikolataları serpiyoruz muzları bütün halinde yerleştiriyoruz. Altındaki yağlı kağıtla birlikte rulo sarıyoruz. kenarından artan şantiyi aliyoruz. Keki sakız gibi sarıp 20dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder